به دیگران برای پیدا کردن این بررسی کمک کنید
غذاهای گرجی یکی از غذاهای مورد علاقه من است. به خصوص که بسیاری از غذاهای آنها پنیر را به عنوان ماده اصلی تشکیل می دهند. با داشتن پنیر، دیگر نیازی ندارم. من به همین راحتی هستم، چه کنیم.
گرجستان به سختی 4 میلیون نفر جمعیت دارد، جمعیتی شبیه به جمعیت شهر مادرید. این کشور کوچکی است که در منطقه ای فراموش شده و ناشناخته (قفقاز) قرار دارد که هیچ کس به آن توجهی نمی کند. شاید به همین دلیل است که غذای آن هرگز در رتبه بندی پیشرو نخواهد بود، اما، به نظر من، غذاهای گرجی یکی از بهترین ها در جهان است. و بالاتر از همه، از متنوع ترین. وقتی می خواهید چندین ماه را در یک مقصد جدید بگذرانید و حتی بیشتر از آن، اگر مانند من هستید و روزهای خود را صرف غذا خوردن در بیرون از خانه می کنید، این مورد قدردانی می شود.

در ادامه سفر در گرجستان، به شهر زیبای کوتایسی رسیدم، جایی که اکنون یکی از بهترین رستوران های گرجستان را در خود جای داده. با من همراه شوید تا با چند غذای محلی دیگر گرجی آشنا شویم.
آنهایی که مرا می شناسند می دانند که توجه زیادی به غذا ندارم؛ اما وقتی قرار باشد چیزی را تست کنم، به دنبال بهترین رستوران برای این کار می گردم. یا بهترین، یا هیچ چیز

دوست داشتم پنیرهای محلی غرب گرجستان را تست کنم؛ ابتدا باید بگویم که چند رستوران گرجی دیگری را در کوتایسی تست کرده بودم، به جز بازارچه سبزیجات محلی، جای دیگری را سراغ نداشتم که آداب و رسوم گرجی را برآورده کند. می دانید، دلم میخواست همه چیز به شکل درست انجام گیرد؛ نحوه سرو، طعم واقعی، تازه بودن، ... در جستوجویی فراوان با رستوران پالاتی آشنا شدم. رستورانی که منابع جهانگردی می گویند بهترین رستوران شهر کوتاییسی است.
نخستین چیزی که ممکن است شمارا در پالاتی به وجد آورد، اتمسفر آن است. رنگبندی و طرح چوبی سفید، در طبقه دوم فضا را بسیار رمانتیک و خانوادگی کرده، و طبقه اول بسیار مدرن، و حالت کافه هایی برای جوانان دارد. پس از همین رو من طبقه دوم را برای مهمانی انتخاب کردم.


کلمه پالاتی به معنای قصیده ایمرتی است که طبقه اول آن از سنگ آهک ساخته شده است. احساس یک فضای گرم خانوادگی وجود دارد و آتش خانه همیشه می سوزد. جایی است که خانواده بیشتر وقت خود را در آن می گذراند و از مهمانان پذیرایی می کند. پس پالاتی با خانه، غذاهای لذیذ و محیط دلپذیر و دنج همراه است. پالاتی در فضایی صمیمی از بازدیدکنندگان پذیرایی می کند و با غذاهای سنتی محلی منتخب و با طعم اصلی پذیرایی می کند. مهمترین چیز برای ما این است که مهمانان احساس کنند بیشتر در خانه هستند. واقع در زیباترین مکان شهر قدیمی، نزدیک پل سفید پالاتی با محیط راحت و قدیمی خود متمایز است. ما دو طبقه متفاوت از هم داریم، تراس گلدار و حیاط کوچک زیبا. فضای رمانتیک طبقه اول هر روز با نوای شیرین جاز پذیرای مهمانان شهرمان است. محیط روشن و رنگارنگ طبقه دوم باعث آرامش و روحیه مثبت می شود.

گرجستان یکی از بهترین کشورهای تولید کننده پنیر است. این کشور سنت چند صد ساله تولید پنیر را به خود اختصاص داده است. جای تعجب نیست که گرجستان سرشار از انواع پنیر است. در زیر 5 پنیر برتر گرجستانی را که باید هنگام بازدید از این کشور میل کنید آورده شده است.
منشا پنیر ایمرتی از منطقه ایمرتی (بخش غربی گرجستان) است. این یک پنیر کشک است که از شیر گاو تهیه می شود. در عرض یک یا دو روز به سرعت بالغ می شود. پنیر ایمرتی نرم است و طعمی شور و ترش دارد.

باید بگویم، این نوع پنیر در رستوران پالاتی به بهترین شکل ممکن سرو می شود، پنیری بسیار تازه، خوش بو و خوش طعم که باعث می شود همیشه طعم آن را به خاطر بسپارید.
هر رستورانی این سالاد را سرو می کند، اما در پالاتی متفاوت تر است. سالاد تازه تر و خوشمزه تر است، آنها می دانند چه زمانی آن را سرو کنند. این کاملا شبیه سالاد یونانی ست اما به جای سس فتا، پونه کوهی و روغن زیتون، با سس سیر، گردو و با مقدار زیادی سبزی تازه مانند گشنیز و جعفری پوشانده می شود.

پخالی نوعی سالاد یا اسپری است که برای غذاهای گرجی بسیار معمول است. در واقع، پیدا کردن یک میز غذایی که پخالی را به عنوان یکی از بسیاری از پیش غذاها و غذاهای تازه ارائه شده نداشته باشد، به سختی ممکن است.
این غذا با انبوهی از سبزیجات مختلف که معمولا در غذاهای گرجستان یافت می شود درست می شود. اغلب پخالی چغندر (هم با برگ چغندر و هم با برگ کوبیده)، پخالی هویج، پخالی کلم و پخالی بادمجان را میبینید.
پخالی بادمجان را بیشتر به نیگوزیت بدرجانی یا بادمجان با گردو می گویند. تمام پخالی در دل خود یک پاته است که با سبزیجات پوره شده با گردو و ادویه تهیه می شود و فوق العاده خوش طعم و بسیار لذیذ است.
پخالی را عموماً به شکل توپ های گلف در می آورند و با دانه های انار تزئین می کنند و سپس سرد سرو می کنند. قوام قابل پخش دارد و به تنهایی بسیار خوب است (سنتی در گرجستان) یا روی کراستینی، کرودیته یا کراکر پخش می شود. همچنین در کنار پیشغذاهای «غربی»، مانند بروشتای کنگر فرنگی، عالی سرو میشود!

رستوران پالاتی چنان که به هرسلیقه ای احترام میگذارد، از هر چهار مدل برای پذیرایی از مهمانان استفاده می کند. این بهترین نحوه سرو در گرجستان است، نمایش تنوع غذاهای کشور به فرهنگ های متفاوت؛ به مانند این است که وارد رستورانی در ایران شوید، و همه مدل خورشت را در یک غذا برایتان سرو کنند.
بادیجانی نیگوزیانی (یا بادیجانی نیگوزیت) یک پیش غذای بسیار محبوب گرجستانی است که از رول های بادمجان سرخ شده پر شده با خمیر گردوی سیر تشکیل شده است. به سختی می توانم بگویم چیزی که مورد علاقه من است طعم باورنکردنی ترکیب بادمجان و گردو است یا تضاد بافت بین گوشت نرم بادمجان و خمیر غلیظ گردوی داخل آن. رول بادمجان گرجی با رب گردو غذایی است که همیشه در رستوران های گرجستان سفارش می دهم. پس تعجب نکنید اگر میبینید این را پیشتر در رستوران دیگر ازش نوشته باشم؛ این یک غذای فوق العاده است، و مگر می شود از تست کردن این غذا در بهترین رستوران کوتایسی یعنی رستوران پالاتی گذشت؟

اگرچه مطمئناً به اندازه پسر عموی پنیری خود، خاچاپوری، محبوب یا شناخته شده نیست، نان لوبیانی گرجستانی با لوبیا یکی از رایج ترین و خوشمزه ترین غذاهای گرجستانی است. کمی سالم تر از همتایان پر از پنیر (به خصوص خاچاپوری آجرولی خوش طعم) است.

اساساً، لوبیانی فقط از دو چیز تشکیل شده است - مخلوط لوبیا قرمز له شده داخل یک شیرینی. به طور معمول، نان گرد خواهد بود و رایجترین شکلی که پیدا میکنید (از جمله در این دستور غذا) شبیه یک خاچاپوری ایمرولی است. نان گردی است که در خمیر مایه ساده درست می شود.
این غذا کمی متفاوت تر در رستوران پالاتی پخت می شود، آن ها آن را با تکه های نازکی از گوشت کاور می کنند، نون آن تازه تر، و پخت آن به مقدار کافی انجام شده است.
نیازمند افزودن اطلاعات دارد.

اکنون به سراغ یکی از بهترین دسر های گرجی می رویم، دسری که در اینجا، در رستوران پالاتی کوتایسی، با نوشیدنی چ*اچ**ا سرو می شود.
پلاموشی یکی از دسرهای محبوب گرجستان است. مواد اصلی باداگی (نوعی شربت انگور)، شکر و آرد گندم است. این پودینگ آب انگور گرجستانی را می توان هم با آرد گندم و هم با آرد ذرت تهیه کرد.
