رستوران لورجی سوفرا

بهترین رستوران باتومی

––– بازدید
[object Object]

رستوران لورجی سوفرا

+995 591 44 19 70

رستوران لورجی سوفرارستوران لورجی سوفرا Tripadvisor

زبان ها:

گرجی

روسی

انگلیسی

رستوران لورجی سوفرا

غذاهای سنتی گرجستان

گرجستان کشور کوچکی است که در تقاطع آسیای غربی و اروپای شرقی قرار دارد. موقعیت آن در امتداد جاده ابریشم منجر به جذب طعم یونانی ها، ترک ها، مغول ها، اعراب و ایرانی ها شده است. به لطف این هجوم تأثیرات آشپزی، غذاهای گرجستانی متنوع است و می تواند از منطقه ای به منطقه دیگر بسیار متفاوت باشد.

گفته می شود غذاهای گرجستان غربی تحت تأثیر غذاهای ترکی قرار گرفته است در حالی که تأثیرات ایرانی در شرق بیشتر است. در غرب، نان ذرت به سبک گرجی (مچادی) و مرغ مانند مرغ و بوقلمون مورد علاقه است، در حالی که غذاهای گوشتی تهیه شده با گوشت خوک، گاو یا گوشت گوسفند در شرق برجسته تر است. شرقی ها نیز نان سفید پخته شده در تنورهای سفالی سنتی به نام تن را ترجیح می دهند.

در سرتاسر گرجستان، استفاده از تازه ترین محصولات محلی یک وسواس و شاید دلیل اصلی وجود اختلافات منطقه ای در طول قرن ها است.

مواد متداول مورد استفاده در آشپزی گرجی عبارتند از: گردو، پنیرهای گرجی، چرم میوه ترش (تکلاپی)، آلو گیلاس (تکمالی)، خمیر فلفل قرمز (اجیکا)، و یک ترکیب ادویه به نام خملی سونلی.

در ادامه به یکی از رستوران های معروف گرجی در شهر باتومی رفته ام تا با چندتا از بهترین غذاهای گرجستان بیشتر آشنا می شوید.

رستوران لورجی سوفرا

با اختلاف بسیار از سایر رستوران های این شهر، رستوران لورجی سوفرا بسیار متفاوت و بی نظیر است. این رستوران حق دارد که همیشه شلوغ باشد، اگر یک بار در اینجا غذا خورده باشید، بازهم دوست دارید که بازگردید.

این رستوران با داشتن بهترین غذاهای سنتی و محلی گرجستان، نان های محلی و بین المللی، نوشیندنی های مشهور این کشور، در محیط زیبای خود آماده ی پذیرایی از مهمانان است.

رستوران لورجی سوفرا
رستوران لورجی سوفرا

این رستوران بیشتر از چیزی بود که انتظار داشتم. کارکنان شگفت انگیزی که همیشه لبخند می زنند و بسیار استقبال می کنند. همه آنها انگلیسی صحبت می کنند و منوی این رستوران برای هر سلیقه ای مناسب است. از غذاهای سنتی گرجستان گرفته تا غذاهای دریایی با قیمت های باورنکردنی. من سالاد گوجه فرنگی و خیار با گردو، به علاوه قارچ با پنیر سولگونی، شکمرولی، دورادو (غذاهای دریایی) خوردم. همگی خوب و با کیفیت بودند.

در ادامه با تمامی این غذاها آشنا خواهید شد.

اتمسفر

رستوران فضای بسیار متفاوتی دارد، معماری بی نظیر، استفاده ی بسیار مهندسی شده از یک طیف رنگی ساده، همگی دست به دست هم داده تا میزبانی از مهمانان به بهترین شکل انجام بگیرد. احتمالا با ورود به این رستوران این اولین چیزی باشد که از آن شگفت زده خواهید شد، یک رستوران زیبا، با یک منوی جذاب و فوق العاده.

خوراکی ها

سالاد گرجی با گردو

خوردن یک وعده غذایی در گرجستان که شامل سالاد کلاسیک گوجه فرنگی و خیار نباشد، سخت خواهد بود. گرجستان خانه برخی از بهترین گوجه‌فرنگی‌هایی است که تا به حال خورده‌ام، این گوی‌های قرمز شیرین را با یکی از ساده‌ترین و خوش طعم‌ترین سالادهای موجود جشن می‌گیرد. این سالاد با همه ی غذاهای گرجی سازگاری دارد. از شکمرولی تا خاچاپوری تا ساتیوی تا خرچو مگرلی و غیره.

و چیزی که این سالاد را همه کاره تر می کند این است که مانند بسیاری از غذاها در گرجستان، تقریبا همیشه گزینه ای برای خوردن آن با سس گردوی خوشمزه وجود دارد! همانطور که ضرب المثل می گوید، گرجی ها گردو را در همه چیز به جز شراب خود می ریزند و مطمئناً از اضافه کردن گردو به سالاد خود کوتاه نمی آیند!

رستوران لورجی سوفرا این سالاد را به بهترین شکل ممکن ارائه می دهد.

رستوران لورجی سوفرا

قارچ پنیر سولگونی گرجی شکم پر

من این قارچ های شکم پر پنیر سولگونی را به عنوان دروازه ای برای ورود به غذاهای گرجستانی می دانم. و این خیلی چیزها را می گوید، زیرا غذاهای گرجی از منحصر به فردترین و خوشمزه ترین غذاهایی است که ما تجربه کرده ایم.

این قارچ های شکم پر پنیر سولگونی به طور سنتی در گلدان های سفالی قرمز و کم عمق پخته می شوند که به آنها "کتسی" می گویند. از آنها برای تهیه بسیاری از غذاهای گرجی پخته شده استفاده می شود، مانند یکی دیگر از غذاهای مورد علاقه شخصی، Shkmeruli، مرغ پخته شده در شیر با سیر.

رستوران لورجی سوفرا

شکمرولی

شکمرولی یک غذای سنتی گرجستانی است که با مرغ سرخ شده درست می شود که به آرامی در مخلوطی خوش طعم از شیر و سیر بپزد تا تمام آن طعم های زیبا را کاملا خیس کند. ظریف، لطیف و دلچسب است. همچنین، یکی از آن غذاهایی است که حتی اگر تجربه آشپزی زیادی نداشته باشید، تسلط بر آن بسیار آسان است. این یک غذای یک دیگ است و به مواد بسیار کمی نیاز دارد.

چیزی که شکمرولی ها را از یکدیگر متفاوت می کند، طرز پخت آن است، هرچه آشپز ماهر تر باشد شکمرولی بهتری خواهیم داشت. برای همین است که تصمیم گرفتم آخرین شکمرولی ام در گرجستان را در رستوران لورجی سفورا تجربه کنم، این یکی از بهترین تجربه هایم از این غذاهی سنتی و محبوب گرجی بود.

رستوران لورجی سوفرا

دورادو (غذای دریایی)

دورادو ماهی است که از خانواده اسپار است که به آن کپور صلیبی نیز می گویند. برای زندگی خود، او عمدتاً اقیانوس ها و دریاهای استوایی را انتخاب می کند، جایی که او بیشتر احساس راحتی می کند. همچنین نام "دلفین" را یدک می کشد و از نظر ظاهری نسبتاً عجیب است: دارای یک سر صاف، یک باله بلند و یک دم است که به وضوح به دو قسمت تقسیم شده است. در برخی کشورها به آن ماهی دلفین می گویند، اما بیشتر به نام دورادو شناخته می شود. دورادو ماهی دریایی با گوشت نسبتاً متراکم ، اما در عین حال لطیف و معطر است. دورادا روی کوره پخته می شود، در فر کاملاً پخته می شود، پایهای خوشمزه ای با سبزیجات و زیتون با آن درست می شود و سوپ ها نیز پخته می شوند.

رستوران لورجی سوفرا

این اولین باری است که در گرجستان، مخصوصاً در کنار دریای سیاه، و مخصوصا در رستوران لورجی سوفرا خوردن این غذا را انتخاب کردم. میدانستم این رستوران باید بهترین جایی باشد که می توان این غذای دریایی بی نظیر را تجربه کرد.